Intervju med NFT kreatören Chris Torres

NFT kreatör Christ Torres, PRguitarman
Tweeta

Chris Torres, även känd som PRguitarman, är skaparen av internetsensationen Nyan Cat, som inspirerades av hans egen katt Marty. När Chris upptäckte NFTs och dess förmåga att skapa krediter, kunde han med rätta göra anspråk på och tillhandahålla ursprung för sina verk. Han nådde en rekordförsäljning på 300 ETH i februari 2021 när han sålde sitt verk Nyan Cat som en NFT på Foundation.

Nyan Cat, skapad av Chris Torres och såld för 300 ETH

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag är Chris, 37, en artist från Puerto Rico. Jag fick mycket uppmärksamhet 2011 för att jag skapade en pixelanimation som heter Nyan Cat, som exploderade i popularitet över hela världen. 2020 berättade en vän för mig om NFTs, som gör att digitala artister kan få ordentlig bekräftelse för sitt arbete. Jag var verkligen intresserad av detta eftersom Nyan Cat användes av så många människor utan att någon visste vem som skapade den. NFTs gav mig chansen att göra anspråk på min konst och börja min resa i NFT- och web3-världen.

Vilken var den första NFT du skapade?

Min första NFT var en remastrad version av den ursprungliga Nyan Cat-videon på Youtube. Jag gjorde det med löftet att det skulle vara det enda i sitt slag (1/1) och det slutade med att den såldes för 300 ETH (cirka 560 000 USD vid den tiden). Detta var en enorm vändpunkt för mig eftersom jag var arbetslös vid den tiden, och detta förändrade mitt liv helt till det bättre.

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag har använt ett program som heter Macromedia Fireworks för all min pixelkonst. Det är inte det mest användarvänliga alternativet, men jag gillar utmaningen att animera konst på begränsad programvara. Dessutom tycker jag att det ger en unik charm och magi till mitt arbete eftersom allt är handgjort.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Jag är ett stort fan av retro-videospel från 1980- och 1990-talen, särskilt Nintendo-eran. Spel som Super Mario Bros 1-3 och The Legend of Zelda på SNES väckte verkligen min kärlek till pixelkonst och jag försöker alltid införliva den estetiken i mitt arbete.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

En av de bästa delarna för mig har varit att lära känna och få kontakt med andra artister och communities inom området. Det finns så många kreativa och begåvade människor som gör riktigt coola saker och det har varit fantastiskt att få vara en del av det.

Super Nyan Balloon, skapad av Chris Torres

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

För det första, bli inte överväldigad. NFT området rör sig väldigt snabbt, så det är viktigt att inte fastna i hype eller FOMO. För det andra, lär dig att använda ditt eget kontrakt. Använd inte OpenSeas delade kontraktet eftersom det kan orsaka långsiktiga problem för artister. Manifold.xyz är en bra plattform att börja med.

Se också till att komma i kontakt med andra människor och försök att få vänner istället för att bara hitta kunder. Slutligen, känn till ditt värde och gör inte något som strider mot dina värderingar. Integritet är nyckeln i web3-världen.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Att behandla samlare som verkliga människor är viktigt. Jag försöker lära känna mina samlare så mycket jag kan och följa dem på både mina huvudkonton och Nyan Cat-konton. Jag är också transparent med mitt community om uppdateringar och händelser och försöker alltid hjälpa till med alla frågor samlare har. Jag tycker att samla konst i web3-världen borde vara en njutbar upplevelse, så om samlare mår bra av sitt köp kommer de att värdera konsten ännu mer.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag tror att NFT området har potential att stärka artister genom att ge dem erkännande och göra det möjligt för dem att tjäna pengar på sitt arbete. Web3s inbyggda royalty-funktion tillåter artister att visa upp sin konst för miljontals potentiella köpare. Jag tror också att NFTs kommer att spela en betydande roll i nya system för biljettåtkomst och spel genom token-länkning.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Jag tror att inträdet fortfarande är för svårt för nykomlingar. Du måste skapa en plånbok, lära dig att undvika bedrägerier, lära dig att minta dina egna verk och marknadsföra din egen konst. Det kan vara överväldigande för nya artister. Vad jag skulle vilja se är ett enklare sätt för människor att komma igång inom NFT området så att vi kan se en mer utbredd användning.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Det bästa rådet jag har fått är att vara konsekvent med mitt arbete och förstå att det ofta är en långsam process. Det tog mig 20 år att komma dit jag är professionellt, men jag gör det för att jag trivs med det. Om du gör konst för att göra konst, så är varje framgång som kommer efteråt bara en glad överraskning.

Fancy Nyan Cat, skapad av Chris Torres

Chris och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.