Intervju med NFT kreatören DeeKay Kwon

NFT kreatör DeeKay
Tweeta

DeeKay Kwon är en USA-baserad digital artist från Sydkorea. Efter en 10-årig karriär inom motion design, arbetandes för företag som Apple och Google, upptäckte han NFTs 2021. Hans konst blev snabbt populär bland NFT samlare och i april 2022 nådde DeeKay sin nuvarande toppnotering genom att sälja sitt verk ’Life and Death’ för 310 ETH.

Life and Death, skapad av DeeKay

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag introducerades först till NFTs av en artistvän som redan tagit ett steg in i NFT världen. Jag hade noll kunskap om NFT eller krypto i allmänhet, men det faktum att jag kunde sälja den digitala konsten jag skapat de senaste 10 åren gjorde mig väldigt intresserad. Sedan var det bara en djupdykning i ett kaninhål, och jag lärde mig att det finns så mycket mer inom web3 än att bara tjäna pengar. Det känns som att jag har en liten inblick in i framtiden.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Jag har skapat digital konst utan att ha några mål, och det var rent av för skojs skull och för att uttrycka mig. Genom att göra det kunde jag växa en publik. Gillarna och kommentarerna från de människor som är intresserade av min konst, det var allt jag behövde för att hålla igång det här. Och att göra en NFT var bara ytterligare ett steg att ta för mig att utöka mitt varumärke och dela min konst.

Vilken var den första NFT du skapade?

’Skateboard Rides You’, en 1/1, var min första NFT, skapad på Foundation.

Skateboard Rides You, skapad av DeeKay

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag använder Photoshop, Illustrator och After Effects.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Inspirationskällan varierar kontinuerligt men att titta på passionerade människor ger mig alltid en enorm inspirationsboost. Vad de än skapar med passion får det även mig att vilja vara passionerad.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Bara det faktum att jag kan vara stabil ekonomiskt ger mig så mycket mer frihet med min tid och min kreativitet när jag skapar konst. Det faktum att jag kan få kontakt med samlare som är väldigt intresserade av min konst och kan etablera en vänskap med dem, det är en hälsosam upplevelse.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Försök att tänka mindre på hur mycket du ska tjäna. Prioriteringen och huvudfokus måste alltid vara konsten. Om du har skapat något du är väldigt stolt över och har njutit av processen, borde resultatet aldrig spela någon roll. Njut av att göra konsten och var konsekvent. Framgång kommer att följa naturligt när du är redo.

Hur utvecklar du en relation med samlare?

Jag tänker på mina samlare som vänner och kommer att försöka hålla kontakten med dem ofta. De är alla bara vanliga människor som är genuint intresserade av konst och älskar att prata om det.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag kan aldrig se framtiden, men web3 kommer att vara normen, och folk kommer att göra den övergången långsamt utan att ens inse det. En sak jag vet med säkerhet är att konstbranschen kommer att förändras för alltid. Kreatörer behöver inte längre gå i andra kreatörers fotspår för att få ett stabilt jobb på ett företag. De behöver inte längre tvinga sin kreativitet genom företagsstilen, de kan skapa vad fan de vill och skapa sin väg inom web3.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Det finns ett stort gap mellan kreatörer som skapar NFTs och kreatörer som är emot NFTs. Det är tråkigt att se konstgemenskapen i allmänhet vara splittrad. Jag skulle älska att se all den där konsten bli en och förstå varandra.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Det är skönt att vara viktig, viktigare att vara trevlig.

DeeKay och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.