Intervju med NFT samlaren Daniel100.eth

Framgångsrik NFT samlare
Tweeta

Daniel100.eth är en NFT samlare som började inom NFT området genom att gå från giveaways till en CryptoPunk under bullmarknaden 2021. Daniel ansvarar för närvarande artistverksamhet, marknadsföring och media på Transient Labs.

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Hmmm, var ska jag börja… Om vi ser tillbaka till 2020 var jag under 18 år, och hade precis lärt mig om optioner, så naturligtvis handlade jag optioner under min mammas namn och förvandlade 5 000 dollar till 20 000 dollar inom en månad genom ett par bra affärer. Sen förlorade jag allt. Allt. Tillbaka till ruta ett, 0 dollar i mitt sparande under 6-8 månader från och med januari 2021, jag skulle till universitetet, så min ekonomi var ganska problematisk.

Jag använde Twitter för att hålla koll på aktier och optioner, och i början av 2021 lärde jag mig om NBA Topshot via Twitter. Vid den här tiden var det manisk handel och det billigaste sportögonblicket som fanns att köpa var ett sportögonblick för 60 dollar av en spelare som jag aldrig hade hört talas om. Så, först försökte jag flippa sportögonblick, till dålig framgång, men genom att följa populära Topshot-konton på Twitter kunde jag lära mig om Ethereum NFTs, specifikt ett projekt som heter Ghxsts, men jag hade en mycket dålig förståelse för Ethereum blockkedjan, gasavgifter och gaskrig, jag hade bara allmän marknadskunskap. Men jag hade turen att vinna en meme-tävling och vinna min första NFT någonsin, Ghxst #59. Det slutade med att jag sålde den för 1,4 ETH, vilket motsvarade mer än 4 000 dollar vid den tiden, och satte in hälften av det i mina besparingar och bestämde mig sedan för att försöka handla med resten. På min första NFT affär gick jag från 0,7 ETH till 0,15 ETH, men på något sätt kunde jag komma tillbaka från det! Det här var bara början!

Vad inspirerade dig att börja samla NFTs?

Jag blev först inspirerad att trada NFTs, men kunde aldrig helt tillfredsställa en roll som samlare eftersom jag alltid var i behov av likviditet vid min ålder (20), och det var helt enkelt inte läge att samla. Ändå försökte jag, och jag tror att det närmaste en samlare jag kommit var att hålla min CryptoPunk i sex månader.

Men det som verkligen inspirerade mig att stanna inom området var det faktum att vi i allt högre grad lever våra liv i den digitala världen (vilket jag inte nödvändigtvis förespråkar, men det har redan hänt). Vi använder Zoom och Slack på jobbet, vi svarar på e-post 40% av våra dagar, och sedan spenderar vi resten av vår tid med att scrolla sociala medier och köpa produkter som annonserats för oss via internet. Jag tänkte att det var en självklarhet att människor skulle ha digitala identiteter, ungefär som alter egon till sina egna identiteter. Den digitala identiteten tar bort de flesta potentiella fördomar och jämnar ut spelplanen, men om man blickar djupare än det så har människor mjölkats, både konsumenter och artister, utan att få någon typ av belöning för sin lojalitet. Jag älskade det faktum att artister får royalties och att vi (konsumenter) har en chans att faktiskt äga digitala föremål och egendom och låta oss trada och sälja dem.

Vi ”äger” redan digitala föremål; till exempel i Call of Duty kan du köpa vapenpaket, men jag kan inte skicka det enskilda föremålet till någon, eller lägga ut det på en marknadsplats om några år när det paketet inte längre finns i deras digitala butik. NFTs löser det och ger mer kraft tillbaka till konsumenterna!

Vilken var den första NFT du köpte?

Ghxst#59!

Daniel100. eth first NFT
Ghxst#59, skapad av GxngYxng

Vilken är din favorit i din kollektion?

Det är en tuff fråga det, jag skulle säga antingen Toccata #248, Dragons #419 eller Saint Pablo.

Toccata by Andreas Rau and Marcelo Soria-Rodríguez
Toccata #248, skapad av Andreas Rau och Marcelo Soria-Rodríguez
Dragons by Willia Mapan
Dragons #419, skapad av William Mapan
Daniel100.eth favorite 1/1 NFT
Saint Pablo, skapad av Waheed Zai

Vilka saker tänker du på innan du köper en NFT? Tittar du på några specifika mätvärden eller signaler?

Ja! Så jag tror att detta beror på NFT kategorin och din personliga strategi, men jag kommer beskriva det sett till vad jag för närvarande köper. Jag introducerades till Tezos ekosystem för ungefär fem månader sedan, där det finns en decentraliserad generativ konstplattform som heter Fxhash. Jag är lite sen till festen men fortfarande väldigt tidig tycker jag. Jag bestämde mig för att gå för så kallade graaler och samla från 20-25 kreatörer som redan säkrat sin plats inom Fxhash ekosystem.

Men när jag tittar på vilken kollektion jag ska köpa från använder jag tredjepartsverktyg för att analysera mätvärden som hur gammalt projektet är, sekundär och primär volym (mer volym är bra), distributionen av NFTs (om en innehavare har 10% av utbudet är det lite oroande), och andelen (%) listade är bara några få mätvärden jag tittar på, efter att kollektioner kommit förbi mitt ”artist-test” och kollektionen klarar mitt ”ögontest”.

Finns det någon NFT kategori (pfps, musik, fotografi, 1/1 konst, generativ konst etc.) som du normalt dras mot och varför?

Grym fråga! Ja, så jag började faktiskt med pfps, och var sedan ganska tidig med att fotografi NFTs, vilket jag verkligen gillade, samma sak med generativ konst, men vid det här laget drar jag verkligen mer mot 1/1, fotografi, 1/x artister, och generativ konst på plattformar som Fxhash och Art Blocks.

Vilket råd skulle du ge någon som precis har kommit igång som NFT samlare?

Ha inte bråttom. Än idag, efter att ha tillbringat 20 timmar om dagen i Discords och på Twitter under större delen av 2021, lär jag mig fortfarande. Du kommer inte att kunna lära dig allt, så jag skulle rekommendera att börja med att lära dig om ETH och Ethereum blockkedjan och hur den fungerar. Och sedan skulle jag göra research om vad jag kallar ”NFT-genrer” (fotografi, musik, 1/1s, generativ konst, pfps, virtuellt land, etc.) och hitta det som intresserar dig mest. Gör sedan det till din nisch och din ”’specialitet”.

Vad tycker du är det viktigaste för NFT samlare att tänka på?

Allt kan gå till 0. Oavsett vad du köper, tar du fortfarande en hel del risker givet hur ny tekniken är och NFT-hypen. Spendera det du har råd med och se till att alltid vara nöjd med det du har i din plånbok.

Vilka tycker du är de mest spännande möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren?

Stor fråga lol. Jag tror att de mest spännande möjligheterna inte har dykt upp ännu, men utrymmet kommer att översvämmas av dem när fler Web2-företag tar med sig nya användare till området. Å andra sidan tycker jag att generativ konst är en sådan ”ny” konstgenre, som redan har skapat sig ett namn, men enligt mig känns det fortfarande tidigt, och därför är det en spännande möjlighet!

Som samlare, är det något du känner saknas i det nuvarande NFT området?

Ja, jag tror att samlarverktyg fortfarande saknas. Du har verktyg för traders som Icy Tools eller Nansen och vad som helst som är populärt nuförtiden, men det finns ingen riktig instrumentpanel för samlare att spåra allt som händer, riskhantering och hålla ett öga på kommande projekt!

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Utöva tacksamhet. Inte riktigt NFT relaterat, men ändå. Under hela min NFT resa kämpade jag med depression, ångest, imposter-syndrom och utbrändhet. Den mentala påverkan som handel och samling kan innebära bör inte underskattas. Jag hade turen att hitta några riktigt fantastiska människor inom området som kunde ge stöd och råd när jag nådde botten.

Varje dag på morgonen försöker jag lägga några minuter på att smsa till min vän vad jag är tacksam för, och han gör detsamma. Stort eller litet, det spelar ingen roll. Vi har alla något att vara tacksamma för, och det är lätt att bli frånkopplad från verkligheten, så håll dig på jorden och var ödmjuk!

Daniel100.eth hittar du på Twitter @daniel100eth

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.