Intervju med NFT kreatören Ayla El-Moussa

NFT kreatör, drottning av vågor
Tweeta

Ayla El-Moussa, även känd som ’Queen of Waves’, är en kanadensisk kreatör som fångar essensen av natur och kvinnlighet genom sin konst. Med hjälp av sin visuella filosofi blandar hon den kvinnliga formen och havet i sina unika konstverk. Ayla upptäckte NFT området i slutet av 2020 och nådde sin nuvarande toppförsäljning i januari 2022, då hon sålde sitt verk ’Allegorical Figure of Day & Night’ för 12 ETH.

Allegorical Figure of Day & Night, skapad av Ayla El-Moussa

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag har skapat rörlig konst sedan början av 2016 och allt eftersom mitt arbete fortskred började jag leta efter skärmar som skulle kunna visa min konst. 2018 läste jag om fraktionaliseringen av en JPG-ros på blockkedjan och det väckte mitt intresse.

Min stil utvecklades nu och min rörliga konst var något jag visste att jag skulle bli känd för så jag fortsatte bara att skapa konstverk och leta efter sätt att visa upp dem. Mot slutet av 2020 började jag läsa om OpenSea och ETH men förstod inte riktigt hur det skulle fungera…2021 hände…och resten är historia.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Det var något jag hade letat efter sedan 2018…jag hade alltid en känsla av att mitt arbete skulle hamna någonstans i det digitala rummet ”officiellt” och att det skulle vara på det sättet jag skulle bli igenkänd.

Vilken var den första NFT du skapade?

Bodyscape I – som var en del av min triptych genesis kollektion på Foundation.

Bodyscape I, skapad av Ayla-El Moussa

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Kamera (med självutlösare), stativ, DJI-drönare, Adobe Creative Suite, Final Cut.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Naturen är nog min största inspirationskälla och ’muse’. Musik är en annan viktig del i mina skapandeprocesser och även konsthistorien och de berättelser/arketyper vi ständigt pratar om och återuppfinner på nya sätt.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Två saker skulle jag säga…den ena är att se åren av hårt arbete äntligen löna sig och bygga en otrolig gemenskap med likasinnade kreatörer, samlare och byggare. Det här är verkligen en mycket speciell tid i historien.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Ta dig tid … observera, ställ frågor och acklimatisera dig. Ha inte bråttom, det här är för evigt.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag tror verkligen att detta är ett av de ögonblicken i historien där du verkligen kommer att kunna bygga och skapa den värld du vill leva i – och ta full kontroll över din längtan.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Jag skulle säga något bättre kurering – jag menar inte inom plattformar, utan mer aktörer eller verktyg som filtrerar bort nonsens från konsten.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Ingen kan berätta din historia bättre än du… Ta din tid.

Ayla och hennes verk hittar du via följande länkar:

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Holly

    Amazing interview Ayla!

  2. Jennifer

    Really interesting with the insights!

Kommentarer är stängda.

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.