Credit Suisse Lanserar NFT-samling till Stöd för Damfotboll.

Credit Suisse NFT
Tweeta

Alla intäkter från samlingen, som består av porträtt av Schweiziska Damfotbollslandslaget, kommer att doneras till stöd för damfotbollen i Schweiz.

Schweiziska investeringsbanken Credit Suisse samarbetar med Schweiziska Fotbollsförbundet för att lansera en icke-fungibla token (NFT) samling till stöd för damfotboll. Enligt ett pressmeddelande innehåller samlingen en serie digitala porträtt av medlemmarna i det schweiziska damfotbollslandslaget. Alla intäkter från samlingen kommer att doneras till laget, samt andra organisationer dedikerade till att stärka kvinnliga fotbollsspelare.

De 756 NFT:erna, präglade på Ethereum, kommer att vara tillgängliga för köp från och med den 11 juli på CSX, Credit Suisse digitala bankapplikation. Dessutom kommer NFT:erna att säljas över tre paket, varierande från 150 till 10 000 schweiziska franc – ungefär $167 till $11,000. Paketen kommer med motsvarande förmåner, inklusive ett fysiskt konstverk, ett möte med spelarna och en signerad tröja.

Sandra Caviezel, chef för partnerskap och sponsring vid Credit Suisse, sa i ett pressmeddelande att hon ser fram emot att använda NFT:er som en finansieringsmekanism för att hjälpa till att främja tillväxten av damfotboll i hela Schweiz.

NFTS Credit Suisse

”Dessa medel kommer å ena sidan att ge direkt stöd till damernas landslag och å andra sidan kommer att användas för flickfotbollsprojekt och är därmed öronmärkta för främjandet av unga talanger,” säger Caviezel.

Korsningen av sport och NFTs fortsätter att växa när mainstream varumärken och lag omfamnar Web3. Damfotboll har särskilt nyligen varit ett intresseområde. Förra månaden samarbetade spanska fotbollslaget FC Barcelona med den populära NFT-samlingen World of Women för att släppa ett digitalt konstverk till hyllning av stjärnspelaren Alexia Putellas.

Detta initiativ från Credit Suisse och Schweiziska Fotbollsförbundet belyser den växande betydelsen av NFT-teknologi utanför dess traditionella gränser. NFTs används inte längre enbart för att köpa och sälja digital konst, utan har blivit ett effektivt verktyg för att samla in medel och skapa stöd för olika orsaker, inklusive idrott och sociala rättigheter.

Den allt större användningen av NFTs inom fotbollen – både i herre- och damspelen – understryker hur denna teknik har möjlighet att omforma hur fans interagerar med sport och hur organisationer kan finansiera och främja sina verksamheter. Medan traditionella metoder för fundraising fortfarande är värdefulla, erbjuder NFTs en ny, spännande möjlighet för organisationer att engagera fans och samla in pengar.

Samtidigt visar detta initiativ på en viktig trend: acceptansen av NFT-teknik av större finansiella institutioner. När en aktör som Credit Suisse börjar använda NFTs, sänder det en stark signal till resten av branschen om att denna teknologi har kommit för att stanna och kommer att bli alltmer mainstream. Detta kan i sin tur driva mer forskning, utveckling och innovation inom NFT-världen, vilket öppnar upp för ännu mer spännande och oväntade användningsområden i framtiden.

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.