Sensationen Pepe Coin

Pepe Coin
Tweeta

Nytt hett meme coin

Pepe Coin (PEPE), lanserades den 14 april 2023 med målet att göra ’Memecoins Great Again’. Pepe Coin lanserades smygande utan förköp och kontraktet avskrevs, vilket betyder att de inte var några VC-investerare som sedan befann sig i en position att dumpa på de köpande. Det lanserades som ett coin för folket.

Vad är Pepe Coin?

Pepe Coin är den senaste meme-baserade kryptovalutan som lanserats, baserat på vår allas älskade dystra groda. Det är baserat på Pepe the Frog memen som ursprungligen skapades av Matt Furie 2005. Under åren har Pepe the Frog vunnit stor popularitet på olika internetplattformar och utvecklats till ett emblem för internetkulturen, vilket visar kraften i memes. Pepe Coin har dock ingen officiell koppling till Matt Furie eller den ursprungliga seriefiguren, men använder sig av memekulturens sanna kraft och förenar blockkedjeteknologi med attraktionskraften från Pepe the Frog. Därmed erbjuds en spännande och troligen volatil upplevelse för sina innehavare.

Uppkomst och tidiga vinnare

Med hjälp av kraften hos memes och mycket grundläggande marknadsföring på Twitter (inklusive lotterier) har Pepe Coin skjutit i höjden. Värdet har ökat med miljontals procent och nådde ett totalt värde på cirka 315 miljoner vid tidpunkten för detta inläggs skrivande, vilket har betalat sig enormt mycket för tidiga investerare.

Den 15 april (en dag efter lanseringen) växlade en person 0,125 ETH (251 dollar) mot 5,9 biljoner Pepe Coins. Efter en explosion i intresse och pris för Pepe Coin är denna persons coins nu värda mer än 4,1 miljoner dollar när detta inlägg skrivs! Från 251 dollar till 4,1 miljoner dollar på två veckor. Naturligtvis, om denna person skulle sälja sin position helt och hållet, skulle det sätta en press nedåt på Pepe Coin.

Genom berättelser om tidiga köpare som gjort enorma vinster, tillsammans med meme kraften i Pepe the Frog, har Pepe Coin tagit Crypto Twitter och NFT Twitter med storm. Manifold.xyz lade till och med till Pepe Coin som ett betalningsalternativ på sin plattform.

Pepe Coin tokenomics

Genom att fördjupa dig i tokenomics kan du fatta mer välinformerade beslut om belöningarna och riskerna förknippade med Pepe Coin.

Utbud

Låt oss börja med det totala utbudet: hela 420 690 000 000 000 tokens! Det kan verka som en stor siffra (vilket det är), men det är även en del av Pepe Coins värdeförslag. Tillgångens ändliga karaktär innebär att när efterfrågan på Pepe växer, bör dess värde också, förutsatt att efterfrågan överstiger utbudet.

Värdedrivare

På tal om värde, låt oss prata om vad som kan påverka värdet på Pepe Coins. Allt från den memetiska kraften och marknadssentiment till regulatoriska förändringar på den bredare kryptomarknaden kan påverka priset. Räkna med att det kan svänga enormt mycket både upp och ned beroende på hur mycket människor pratar om den senaste meme coin sensationen.

Distribution

Så, hur är det med distribution? En välbalanserad fördelning är avgörande för att bygga ett hälsosamt ekosystem och uppmuntra en bred användning. I detta fall skickades 93,1 % av tokens till likviditetspoolen. De återstående 6,9 % hålls i en teamplånbok med flera signaturer reserverad för framtida centraliserade börsnoteringar, bryggor och likviditetspooler. ENS-namnet ’pepecexwallet.eth’ gör denna plånbok lätt att spåra.

Hur du köper Pepe Coin

Steg 1. Sätt upp din plånbok

Kickstarta ditt Pepe Coin äventyr genom att skapa en kryptoplånbok. Du kan enkelt skaffa MetaMask eller en annan plånboksapp gratis från App Store eller Google Play Store. Desktopanvändare kan välja Google Chrome-tillägget som finns tillgängligt på metamask.io. Alternativa kryptoplånböcker inkluderar Coinbase Wallet och Uniswaps helt nya plånbok designad för iOS- och Android-enheter. Läs mer om olika kryptoplåböcker här.

Steg 2. Köp ETH

För att köpa Pepe Coin behöver du lite ETH i din plånbok. Om du inte redan har ETH kan du enkelt köpa det via MetaMask, överföra från en annan plånbok eller köpa det på en kryptobörs innan du skickar den till din egen plånbok.

Steg 3. Anslut till Uniswap

Nu är det dags att ansluta till den decentraliserade krypto handelsplattformen Uniswap. Gå in på app.uniswap.org. Skapa sedan en anslutning mellan din plånbok och Uniswap. Klistra in Pepe Coin tokenadressen (0x6982508145454Ce325dDbE47a25d4ec3d2311933) i sökfältet på Uniswap, välj Pepe och bekräfta ditt val. När du får en begäran om en plånbokssignatur från MetaMask, signera för att fortsätta.

Steg 4. Byt din ETH mot Pepe Coin

Byt slutligen din ETH mot Pepe Coin. Om Pepe inte är synlig, skriv in tokenkontraktsadressen manuellt (samma adress som i steg 3): 0x6982508145454Ce325dDbE47a25d4ec3d2311933. Avsluta transaktionen och voila! Nu har du dina nya meme coins i din kryptoplånbok.

Framtiden för Pepe Coin

Vad framtiden har att erbjuda för Pepe Coin kommer säkerligen att bli en intressant resa. Tidigare har vi sett andra meme coins som Doge Coin och Shiba Inu uppleva meteoriska uppgångar och nedgångar. Meme coins har historiskt dragit till sig både investerares uppmärksamhet och ifrågasättande över en upplevd brist på allvar. Men potentialen för vem som helst att med lite tur och ett öra mot rälsen i krypto och NFT världen är bevisligen verklig trots alls.

Pepe Coin roadmap

Låt oss se vad framtiden har att utvisa för Pepe Coin.

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.