Intervju med kreatören A-Mashiro

NFT kreatör A-Mashiro
Tweeta

A-Mashiro är en Tokyo-baserad fotograf, målare och digital konstnär. Han började med att handla krypto och hittade senare Tezos NFT ekosystemet under 2021 där han senare mintade sina första NFTs.
I augusti 2022 nådde A-Mashiro en rekordförsäljning när han sålde sitt verk ’Delight’ för 6,49 ETH.

Delight, skapad av A-Mashiro

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag har alltid målat fysiskt och är nu kommersiell fotograf och målare. Jag handlade med kryptovalutor som en investering och lärde mig först om NFTs genom pfps. Jag såg att många att många av verken var tecknade vilket jag inte var intresserad av.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

När jag upptäckte Tezos communityt och fick reda på att det fanns NFT konst som skulle kunna ställas ut på ett museum, visste jag att jag behövde vara en del av detta växande område.

Vilken var den första NFT du skapade?

Mina tidiga verk var fotomanipulationer, men jag bytte snart till målade verk.

AC Serial, tidigt verk av A-Mashiro

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Till en början skapade jag med hjälp av en iPad och Photoshop, men nu använder jag också en tablet penna från Wacom.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Jag växte upp i ett mycket gammalt japanskt hus på landsbygden med mycket natur. Jag går fortfarande tillbaka då och då, det fyller mig alltid med ny kreativ energi.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

När jag visade mina fysiska verk på gallerier i Japan fick jag ett visst erkännande, men mina verk sålde inte tillräckligt för att jag skulle kunna försörja mig. Jag tror att det är vad många japanska artister känner. Jag blev väldigt glad när jag hittade in i NFT området och insåg att mitt arbete var så väl accepterat.

Lost Satellite, skapad av A-Mashiro

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Jag anser att man inte ska ha bråttom att skapa ditt helt egna unika konstverk. Därutöver finns det inget att frukta. För mig är NFT området fyllt med så mycket välvilja. Om du känner att ditt arbete inte uppskattas ordentligt i ditt land eller din region, bör du definitivt prova NFTs. Det är ett underbart område där människor från hela världen kan se ditt arbete.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Jag kommunicerar i allmänhet med de flesta samlare via Twitter DM. Självklart kommunicerar vi också via kommentarfältet på Twitter, men jag upplever att många samlare föredrar personlig kommunikation. Jag känner att vi kan prata med varandra utan att tveka på det sättet. Vi har väldigt personliga samtal, inte bara när det kommer till köp av konstverk. Kanske vill de inte bara känna till verket utan också vem konstnären är och vad han eller hon tycker.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Museer och auktionshus har som bekant de senaste åren doppat tårna i NFT konst. Jag tror inte att denna trend kommer att sluta. Naturligtvis kommer det att finnas prisfluktuationer, men så är det på alla marknader, inklusive den fysiska konstvärlden.

Kulturella, konstnärliga, ekonomiska, det här kan verka vara vara separata saker, men jag tror att de alla är sammanlänkade. När ett element förstärks, förstärks även de andra. Jag tror att det finns så många möjligheter eftersom det finns så många element som utgör NFT området.

Dreams of the Cove, skapad av A-Mashiro

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Snarare än att något saknas för närvarande, tror jag att det fortfarande finns en brist på deltagande. Jag tror att det bara är en tidsfråga, men jag skulle vilja se fler konstnärer och samlare delta.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Detta är inte direkt relaterat till NFTs. Det finns ett talesätt som jag alltid kommer ihåg i mitt dagliga liv och i mitt arbete. Det är talesättet, ”om du måste göra något någon gång, kan du lika gärna göra det direkt.” Det sades nonchalant av en affärsbekant, men det har blivit en riktlinje för mina handlingar.

A-Mashiro och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.