Hur du hittar rätt NFTs att köpa

Hitta NFTs att köpa
Tweeta

Anledningar till att många köper en NFT

Har du hört talas om NFTs men har svårt med var du ska börja? Gör dig redo att upptäcka NFT världen, tekniken som gör det möjligt för kreatörer att dra direkt nytta av sitt arbete och ger samlare möjlighet att äga unika digitala tillgångar samtidigt som de tar del av uppsidan av kreatörernas framtida karriär. Vi vet att när man börjar kan det vara överväldigande att surfa runt på NFT marknadsplatser. I det här inlägget ger vi dig tips om hur du kommer igång med NFTs, vad du bör tänka på innan du köper en NFT och hur du hittar rätt NFTs att köpa.

NFT värde

NFT erbjuder mycket mer än själva konsten som normalt representerar en NFT. Det finns flera anledningar till att människor köper NFTs, inklusive sina subjektiva preferenser för konsten, för att stödja kreatörer, insamlingsändamål, använda en avatar som sin digitala identitet, investeringar eller för att bli en del av ett community som leds av ett team. Innan vi dyker in i de olika anledningarna till att många köper NFTs bör du komma ihåg att det alltid finns olika aspekter att ta hänsyn till beroende på vilken NFT kategori du tittar på.

Hur du hittar rätt NFTs och vad du behöver tänka på innan du köper

Om du köper en NFT du gillar kommer du att vara mer bekväm att äga den när priset fluktuerar. Därmed bör du alltid bara köpa en NFT om du gillar konsten (eftersom alla NFTs normalt representeras av ett konstverk). Här ger vi dig de viktigaste anledningarna till varför människor köper NFTs:

  • Köpa en NFT för att bli en del av ett community
  • Köpa en NFT när du tror på kreatören och deras konst
  • Köpa en NFT som investering

Hitta rätt NFTs att köpa för att bli en del av en community

En av de mest givande upplevelserna i NFT världen är att bli en del av ett levande community. Allt från grundare och utvecklare till kreatörer och samlare, dessa communities är ofta fyllda med olika och välkomnande medlemmar som brinner för de projekt de stödjer. Som NFT samlare blir du en del av en exklusiv grupp och tjusningen som följer med det.

Men vad gör ett community speciellt? Allt handlar om människorna och de interaktioner som sker sinsemellan. För de flesta NFT communities sker den huvudsakliga aktiviteten på deras Discord och Twitter. I ett hälsosamt och blomstrande community hittar du medlemmar som hjälper nykomlingar att navigera NFT området och svara på frågor om projektet. Projektets team bör också att tillhandahålla information om kommande drops, smygtittar in i framtiden, varna medlemmar om potentiella bedrägerier, vara värd för Twitter Spaces och ibland till och med organisera evenemang IRL för att ytterligare främja en känsla av gemenskap.

Våga ge dig in och ställ alla frågor du kan tänkas ha. Svaren från teamet och andra communitymedlemmar kommer ge dig en känsla av vilken typ av community det är och om det är något du vill vara en del av. Ha alltid med dig ett säkerhetstänk – var alltid vaksam och klicka inte på några misstänksamma länkar communitymedlemmar kan skicka till dig, NFT säkerhet är alltid viktigt.

Sammanfattning: undersök alltid teamet bakom NFT projektet, deras meritlista och attityden hos deras community innan du köper en NFT för att bli en del av ett community.

Hitta rätt NFTs att köpa när du tror på kreatören och deras konst

NFTs har skapat en ny kreativ ekonomi som skapat möjligheter för alla typer av kreatörer, inklusive de som tidigare marginaliserats av mellanhänder. Det finns flera sätt att upptäcka kreatörer och projekt som du kanske aldrig hade stött på om det inte vore för den globala och decentraliserade omfattningen av NFTs och blockkedjor.

En bra resurs att börja med är våra NFT Twitter listor, där vi lyfter fram kreatörer, grundare av NFT projekt och samlare. Att följa dessa listor och hålla dig uppdaterad med våra intervjuer kommer att kickstarta din resa och ge dig värdefulla insikter från människor inom NFT området. Se till att även kolla in de konton som folk inom NFT området följer.

NFT podcasts är ett annat utmärkt sätt att upptäcka nya kreatörer och NFT projekt. På vår sida NFT podcasts hittar du bland annat PROOF, Overpriced JPEGS och Admit One där du regelbundet kan lyssna på konversatoner med kreatörer, grundare, samlare och diskussioner om utvecklingen i NFT området.

Att utforska NFT marknadsplatser som SuperRare, Foundation, Blur, OpenSea, LooksRare och Magic Eden är ett bra sätt att bläddra igenom olika kreatörer och deras projekt. Det kan verka omvälvande till en början, men det är ett fantastiskt sätt för att snubbla över dolda pärlor.

När du väl har hittat kreatörer och konst du tycker om bör du undersöka om det finns något potentiellt historiskt värde kopplat till skaparen eller deras konst som tidigare skapats. Du kan också försöka med att skicka ett DM om du har några frågor av specifik karaktär eller bara vill få en förståelse för personen bakom konsten.

Sammanfattning: Undersök alltid kreatören och deras konst. Titta på vad de har skapat historiskt och om de verkar vara i NFT omådet för det långa loppet. Kolla in deras hemsida och profiler på SuperRare, Foundation, Twitter och Instagram.

Hitta rätt NFTs att köpa som en investering

Funderar du på att investera i NFTs och tjäna miljoner? Ja du, världen av NFTs är full av möjligheter men också full av bedrägerier. Så hur kan du avgöra om en NFT är legitim eller inte? Först bör du kolla in vår sida om NFT säkerhet för att förstå de vanligaste bedrägerierna och hur du undviker dem. För det andra, investera aldrig mer än du har råd att förlora. Eftersom NFTs är ett område i tidig fas som utvecklas varje dag bör du alltid vara bekväm med risken att potentiellt förlora de pengar du lägger in.

Följ dessa 6 steg för att sätta dig själv i en bra position när du köper en NFT som en investering:

  1. Undersök teamet/kreatörerna. Är de etablerade och respekterade inom NFT området? Har de en historia av framgång?
  2. Kolla in deras sociala medier och få en känsla för deras community. Hoppa in i deras Discord om det inte är begränsat till de som redan äger deras NFTs och ställ frågor. Se hur de svarar och hanterar frågeställningar.
  3. Ta en titt på deras plan för projektet. Om deras planer verkar för bra för att vara sanna är de förmodligen det. Se till att du förstår den potentiella användbarheten som kommer med att äga deras NFT.
  4. Överväg att investera i mindre projekt med ett lägre ingångspris som du tror har stor potential.
  5. Börja följa välkända Twitter konton inom NFT omårdet för att se vad de säger om NFT kollektionen du funderar på att köpa.
  6. Du kan använda verktyg som Icy Tools för att upptäcka kommande NFT projekt och Nansen för att hitta intressant marknadsdata för befintliga NFT projekt.

Tänk på att NFT marknaden är väldigt volatil och att det inte finns några garantier för framgång. Men med efterforskning och lite tur kan du vara på väg mot succé samtidigt som du får njuta av fantastisk konst.

Upptäck NFTs idag

Oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren NFT samlare, finns det något för alla i NFT området. Det är dock viktigt att du gör efterforskning och ger dig in i NFT områdte med en medvetenhet om riskerna. Men om du varsamt navigerar NFT området kommer du säkerligen att ha en fantastisk tid.

NFTPORTAL är din NFT guide i detta snabbtväxande området. Passa på att upptäcka NFTs och deras potential idag, vilka möjligheter du kan dra nytta av och hur det kommer att påverka din vardag inom en snar framtid.

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.