Metaverse och NFT

Metaverse: En fusion av fysisk och digital verklighet
Tweeta

Så kan framtiden se ut med metaverse och NFT teknik

Metaverse: En fusion av fysisk och digital verklighet.

Framtiden kommer bestå av en kombination av vår fysiska värld och en digital värld (Metaverse) där NFT’s blir en betydande faktor för att hålla reda på allt och för att veta vad som är skapat av människor och vad som är skapat av artificiell intelligens. Låt oss för enkelhetens skull föreställa oss att det är Maj 2030 i Stockholm. Du vaknar och känner dig lite udda. Du sätter på dina AR-glasögon som har blivit vanliga i den utvecklade världen. Ditt hälsomonitorsgränssnitt berättar att du behöver exakt 1,2 liter vatten med 200 mg natrium och 100 mg kalium för att må märkbart bättre. Ditt kylskåp meddelar att dessa ingredienser saknas och att du behöver gå och handla / beställa hem.

Men först måste du delta i ett möte med kollegor från Göteborg och Malmö, leverantörer från Hongkong och kunder från New York. Du sätter på din VR-headset och transporteras omedelbart till en virtuell arbetsplats som ägs av ditt företag genom ett smart kontrakt (NFT). Efter mötet låter du din virtuella AI-assistent sammanfatta mötet, skicka ut en summering och planera uppföljningar och nästa steg i ditt CRM.

Efter mötet lämnar du lägenheten. Inget behov av att låsa dörren eller stänga av lamporna, det sköts automatiskt. När du går mot din favoritjuicebar förbättrar dina AR-glasögon och en hjärninterface det tråkiga vädret och minskar bullret från trafiken. Medan du går får du en notis om att en gammal vän från universitetet är i närheten. Ni pratar en stund och din virtuella assistent bokar in en lunch mellan er två nästa vecka.

Efter att ha hämtat din hälsodryck återvänder du hem för att jobba. Du arbetar nu färre timmar men är mycket mer produktiv än för bara några år sedan. Chat- och röstbaserade gränssnitt har ersatt peka-och-klicka-varianter, vilket innebär att du inte längre behöver tillbringa otaliga timmar i Excel och HubSpot. Möten som krävde att du reste runt i världen har i stort sett ersatts av virtuella möten, eftersom ditt företag och de flesta andra företag har infört en remoteworkpolicy. Du älskar fortfarande att resa och gör det när du vill, men endast på din fritid.

En fusion av fysisk och digital verklighet.

I vår värld idag lever vi i två distinkta verkligheter: en fysisk och en virtuell. Vardera verklighet består av olika system, mekanismer, möjligheter och normer, och precis som magneter längtar dessa två verkligheter efter att bli en. Världen befinner sig för närvarande i en jämvikt, men detta håller på att förändras.

Metaverse är en kombination av teknik och applikationer som skapar en sömlös sammanflätning av vår fysiska och digitala verklighet.

Det är inte en virtuell världsplattform, inte VR-glasögon och inte en enskild sak.

Metaverse kommer att förändra allt i våra liv, hur vi lever, arbetar och leker.

Kommersiellt sett representerar metaverse en möjlighet som är flera storleksordningar större än internet.

Det finns så många fler människor online, så många olika saker att skapa och gränslös skala. Metaverse kommer att bli den största marknaden på jorden eftersom den skapar helt nya digitalt infödda marknader och för alla fysiska tillgångar in i det digitala riket som digitala tvillingar till de fysiska objekten.

Metaverse är nästa steg i internets utveckling och det är på väg nu.

En fusion av fysisk och digital verklighet med digitala tvillingar

Så vad är då metaverse?

Metaverse: En fusion av fysisk och digital verklighet innebär en mer digitalt sammanlänkad framtid och ett mer immersivt internet.

Termen har felaktigt använts av marknadsförare för att betyda många olika saker.

Enligt mig är metaverse inte en sak eller en bit teknik. Det är varje teknik – internet, AR, VR, AI, krypto, NFTs osv – som alla arbetar tillsammans i ett sömlöst system.

Metaverse har överlappande definitioner beroende på vem du frågar.

De mest framträdande visionerna är förmodligen de dystopiska virtuella miljöerna från Ready Player One eller Snow Crash. Eller metaverse förväxlas ofta med en enskild virtuell världsplattform som Facebooks Meta-plattform – detta är definitivt inte metaverse.

Även om jag tror att metaverse inkluderar en AR/VR-komponent är det inte en rent virtuell upplevelse.

Jag trodde tidigare att metaverse MÅSTE fungera på decentraliserad, blockkedjebaserad infrastruktur för att hålla allt sammanlänkat och smidigt. Men högst troligen kommer inte heller det vara fallet och varje komponent i metaverse måste troligtvis inte alls vara decentraliserad eller ligga på blockkedjor. Blockkedjor kommer att användas inom metaverse som teknisk grund för digitalt ägande och är en nyckelingrediens i dess bildande, precis som NFT tekniken, men allt behöver inte vara decentraliserat. Så även för mig, som har tillbringat de senaste 5 åren helt uppslukad av denna värld, är det inte lätt att definiera metaverse exakt. Försök själv att förklara internet och alla dess möjligheter i en enda kort mening. Inte helt enkelt.

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.