Fotografi NFT med kreatören Rakesh Pulapa

NFT fotografi med Rakesh Pulapa
Tweeta

Träffa Rakesh Pulapa

Rakesh Pulapa är en internationellt prisbelönt professionell fotograf baserad i Indien. Han har mottagit över 50 nationella och internationella utmärkelser. Rakesh är en ständig resenär, djupt inne i skogen jagandes vattenfall eller flyger drönare på avlägsna platser för att fånga naturens storhet. Rakesh gjorde intåg i NFT området 2021 och i januari 2023 nådde han en rekordförsäljning genom att sälja sitt verk ’The Salt Painter’ för 3.69 ETH på SuperRare.

Rakesh Pulapa NFT rekordförsäljning
The Sailt Painter, skapad av Rakesh Pulapa

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Enligt min utbildning är jag en datavetenskaplig ingenjör, men passionen och intresset för resor och naturen förvandlade mig till en rese-/aerialfotograf. Det var under den andra vågen av Covid i Indien i april 2021 när jag såg min väns Instagram-story där han bad om en inbjudan till Foundation. Jag ringde honom och frågade ”vad handlar det här om”, och så började allt.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

När jag hörde talas om NFTs blev jag helt tagen av teknologin och de oändliga möjligheterna. Tanken på att skapa en unik token på blockkedjan genom att ’minta’ mina verk (permanent skapa en unik token på blockkedjan) inspirerade mig verkligen.

Vilken var den första NFT du skapade?

’Carpet of Red Chillies’, som mintades på Foundation. Det är ett av mina favorit verk.

Rakesh Pulapa favorit NFT konstverk
Carpet of Red Chillies, skapad av Rakesh Pulapa

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag använder en drönare (Mavic 3 Pro) och en spegellös kamera (Canon R5) för att ta bilder. Sen använder jag Photoshop för efterbehandling.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Resande är min största influens. Jag var en resenär långt innan jag höll i en kamera, jag har rest till Asien och Europa och varje gång får jag den fantastiska känslan av hur lik och olika vår värld är samtidigt.

Jag är på ett uppdrag att utforska det outforskade. I mitt fall var den första outforskade skönheten i och runt min hemstad. Det var det ögonblicket jag förstod att det outforskade inte alltid är en flygresa bort, det kan ibland vara så nära som hemma.

NFT konstverk skapat av Rakesh Pulapa
Racing with waves, skapad av Rakesh Pulapa

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Vänskap, skulle jag säga, som jag har bildat med många bra människor över hela världen. Nu antar jag att om jag reser till vilken del av världen som helst, finns det en bra chans att jag kan träffa någon jag har kontakt med genom NFTs.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Efterforskning, efterforskning och efterforskning. NFT kan vara överväldigande för vilken skapare som helst som börjar. Att ha en vän som är aktiv inom NFT området kan vara till stor hjälp. Förstå marknaden, ha en strategi, långsiktiga mål, tålamod, vision och att bygga ett community är mycket viktiga faktorer enligt min åsikt.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

För att vara ärlig var jag när jag började med NFTs väldigt desperat när det gällde försäljning och jag brukade alltid jaga samlare. Men sen insåg jag att när du dyker upp regelbundet i vårt området och genuint skapar kontakter och regelbundet delar med dig av ditt arbete, kommer bra saker att hända förr eller senare. Jag har varit välsignad med fantastiska samlare som blivit goda vänner/mentorer.

Rakesh Pulapa Fotografi NFT konst
A Dance of Fire and Light, skapad av Rakesh Pulapa

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Ökad massadoption kan bringa oändliga möjligheter de kommande åren. Från spel, till fastigheter, till konst kan vi se en stor utveckling.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Mer fokus på välförtjänta kreatörer som idag har färre försäljningar än de redan välkända kreatörerna.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Tappa aldrig bort dig själv och ta aldrig genvägar.

Vilken är din favorit meme?

När jag tittar på ’The Memes by 6529’ är det omöjligt att välja en. Jag har åtminstone 15 favoritmemes när det gäller konst. Jag fortsätter njuta av att titta på dem. Men om jag måste välja en, så kanske det är Naka eftersom det är det enda kortet jag inte har. Lol.

Rakesh Pulapas favorit meme
NakamotoFreedom, skapad av 6529er

Rakesh Pulapa och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.