Intervju med kreatören Lilly

NFT kreatör Lilly
Tweeta

Lilly, även känd som Soulthesea, är en kreatör och yogalärare. Genom att kombinera sin passion för yoga och fotografi utforskar hennes verk frihet genom kroppsrörelser och självuttryck. Lilly nådde sin rekordnivå när hon i oktober 2022 sålde sitt verk ’RADIANCE ARCHES’ som en fotografi NFT för 1,1 ETH genom Manifold.

Lilly All time High NFT
RADIANCE ARCHES, skapad av Lilly

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Hmmm… den 20 juni 2022 introducerade en god vän krypto för mig eftersom hon precis dykt in i området och jag trodde att det bokstavligen talat bara det var att slänga in lite pengar i byrålådan och glömma bort dem. Men på något sätt drogs jag in i området och utforskade mycket, följde dagliga rörelser (försökte agera som ett proffs), herregud hahah, tills jag hittade en video som verkligen fångade mitt intresse. Det var i EllioTrades Youtube-kanal, som pratade om hur man väljer en nisch i en hel web3-värld, där det som fångade mig var NFTs. Sen kunde jag inte behärska mig, jag fortsatte simma och dyka djupare.

Ändå, med brist på information om var och hur jag skulle börja, mintade jag min allra första NFT den 20 september 2022 på Foundation och jag var då inte ens på Twitter än (ja, jag vet hahaha). Jag väntade bara på ett bud utan att interagera eller känna till NFT community. Men den 20 oktober 2022 bestämde jag mig för att ge mig in i NFT Twitter, få nya vänner, kontakter och ha väldigt kul.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Möjligheterna att leva ekonomiskt fritt och det kreativa inom mig har banat min väg redan innan jag upptäckte NFTs. Med NFTs insåg jag att det kan vara en utgångspunkt till det vi så gärna vill åstadkomma, artistrenässansen.

Vilken var den första NFT du skapade?

Den kallas ’Holding on to Hope’ och mintades på Foundation.

Lilly first NFT minted
Holding on to Hope, skapad av Lilly

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag skapar fotografi NFTs, så verktygen är kameran och mig själv.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

För att vara ärlig så är jag en ganska självcentrerad person och min inspirationskälla har alltid varit min yoga, rörelse, stillhet och allt estetiskt däremellan.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Naturligtvis kommer jag nämna försäljningen. Att få betalt för det vi skapar hjälper oss artister att fortsätta leva, särskilt under denna tidsperiod. Förutom det, vänskap med massor av människor vare sig deras identitet är en animerad pfp eller inte (jag kan dock inte ha det så), oförglömliga anknytningar; artist-artist, artist-samlare, shitposter, reply guys – alla inblandade har genom NFTs förts samman vilket skapar magi.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Att skapa kontakter och hitta dina fans. Det kan verka klyschigt att säga, men försäljning kommer ofta igång när du hittat dem.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag ville egentligen inte säga att vi är tidiga, men jag gör det ändå eftersom NFT området rör sig med ljusets hastighet. Kulturellt tror jag inte vi kan undvika NFT teknologin, så i slutändan kommer människor behöva anpassa sig, komma ikapp och tänja på gränserna av vad som är möjligt. I takt med att förändringarna sker kommer det på sikt inte längre finnas något sådant som ”att passa in”, i samhället. Du skapar och formar din egen tillvaro!

Konstnärligt sett är NFTs konstens renässans drivet av yttrandefrihet och skapande. Fler och fler människor kommer att kunna njuta av och hitta anknytning till konst på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. När vi och NFT området fortsätter att växa och utvecklas och det växer fram vilka kraftfulla verktyg och möjligheter som finns inom NFTs, kommer det förhoppningsvis kunna leda många av oss involverade till ekonomiskt oberoende eller frihet.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Jag är inte 100% säker på mitt svar men exempelvis ett område eller en plattform som hjälper oss artister att få bredare räckvidd och en bredare publik över hela NFT området så vi inte är lika beroende av Twitter.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Njut av varje kreativ process, förbli sann och var autentisk mot ditt absoluta jag.

Lilly och hennes verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.