Intervju med NFT samlaren och grundaren Zeneca

NFT samlare och grundare Zeneca
Tweeta

Träffa Zeneca

Zeneca är en NFT samlare, grundare av ZenAcademy och framstående tankesmed inom NFT området. Driven av sin övertygelse om NFT området grundade han ZenAcademy för att skapa ett community och ge dess medlemmar verktyg och möjligheter inom web3. Han har haft en betydande inverkan på NFT området genom att utbilda och vägleda människor som är intresserade av att lära sig mer om NFT världen.

ZenAcademy, NFT projekt grundat av Zeneca
ZenAcademy, grundat av Zeneca

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Innan NFT var jag professionell pokerspelare i 17 år. Det i sig är en hel historia, haha. Många pokerspelare övergår från poker → krypto, så jag blev introducerad av några vänner.

Jag testade krypto 2017 och lämnade sedan 2018. I början av 2021 berättade de för mig om NFTs och min första reaktion var självklart att allt är en bluff, men efter att ha vänt om dök jag rakt in.

Vad inspirerade dig att börja samla NFTs?

Ärligt talat var anledningen till att jag först gick in att tjäna pengar, och det var mitt primära mål under lång tid. Till slut blev jag förälskad i konsten, konstnärerna och communities, och det fick mig att vilja samla mer.

Vad är det du överväger först innan du köper en NFT? Tittar du på några specifika parametrar eller signaler?

Det beror på om det är som samlare kontra investerare. Den förra letar jag helt enkelt efter det jag gillar. Den senare tar jag hänsyn till många saker – teamet (och/eller konstnären) bakom ett projekt, vad de försöker göra, hur mycket uppmärksamhet NFT:n troligen kommer att generera i framtiden (uppmärksamhet är allt), osv.

Finns det någon NFT kategori (pfps, musik, fotografi, 1/1 konst, generativ konst, etc.) som du normalt dras mot och varför?

Jag är besatt av generativ konst eftersom jag tycker att det är den perfekta blandningen av teknik och konst och vackert utnyttjar blockkedjeteknik på ett sätt som inget annat gör.

Kan du berätta om ZenAcademy (ZA) och vad som ledde dig till att starta ditt eget NFT projekt efter att ha börjat som samlare inom området?

ZA började eftersom jag ville göra något annat än att bara flippa/handla i detta utrymme och eftersom jag hade börjat få fart som innehållsskapare. Jag såg att det fanns ett tomrum i starkt pedagogiskt innehåll/communities och ville fylla det tomrummet.

Zenecas NFT projekt ZenAcademy
ZenAcademy Genesis, skapad av Zeneca


Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

De nära vänner jag har fått.

Vad är det bästa rådet du har fått?

Nuseir, grundaren av NasDaily, sa en gång något om att ha ”haters”. Kortfattat innebär det att om du går i skolan med 1 000 personer finns det förmodligen ett barn som ogillar dig. Om du har 1 000 följare finns det förmodligen en som har problem med dig. Det är 0,01%.

Vid 100 000 följare kan procenten vara densamma, men plötsligt har du nu 100 personer som hatar dig. Ofta skär en högljudd minoritet djupare än en överväldigande majoritet, och det krävs arbete för att ignorera dem.

Zeneca hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.