Intervju med NFT kreatören Hayden Clay

NFT kreatör Hayden Clay
Tweeta

Träffa Hayden Clay

Hayden Clay är en amerikansk visuell konstnär känd för sina surrealistiska drömbilder. Nyligen möjliggjorde NFTs hans övergång till att bli heltidskonstnär, vilket lät Hayden fullt ut förverkliga sin potential. Hayden gick in i NFT området 2021 och nådde en all-time high försäljning i augusti 2022 då han sålde sitt verk ’Drink & Dream’ för 2 ETH.

Drink & Dreems, skapad av Hayden Clay

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag är Hayden, en 3D-konstnär. Jag arbetade tidigare som mjukvaruingenjör men har nyligen kunnat bli heltidskonstnär tack vare en kombination av frilansarbete och NFTs. Jag introducerades till NFTs efter att ha sett den stora Beeple-försäljningen.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Jag har alltid tyckt att digital konst var enormt underuppskattad; den hade ett värde som var osynligt under lång tid. Jag inspirerades av den nyfunna uppskattningen NFTs gav till digital konst.

Vilken var den första NFT du skapade?

Summer Games som mintades på Foundation.

Summer Games, skapad av Hayden Clay

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag experimenterar alltid med verktyg, men mestadels Cinema 4D, Houdini, Redshift, Marvelous Designer och After Effects.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Det mesta av inspirationen bakom min konst kommer från små ögonblick och starka känslor i mitt liv, vanligtvis genom musik, promenader i naturen eller att spendera tid med vänner. Under min uppväxt var Studio Ghibli-filmer den enskilt största inspirationen för mig att vilja bli konstnär. Jag ville skapa något som kändes likdant.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Att hitta en gemenskap av människor som gillar min konst tillräckligt mycket för att betala för den, och att kunna betala min hyra med konst.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Det kommer förmodligen att ta tid, förvänta dig inte massiv framgång över natten. Skapa autentiska verk och hitta likasinnade människor som du beundrar.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Ärligt talat fokuserar jag bara på konsten och låter den tala för sig själv. Jag har försökt nå ut till samlare några gånger; Det kändes affärsmässigt och oautentiskt, och det ledde aldrig till ett samtal, än mindre en försäljning.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Det finns en stor möjlighet för god kurering. Alltför många plattformar eller evenemang fortsätter att lyfta fram samma 15 konstnärer eller liknande. Det är mer intressant och mer gynnsamt för alla att lyfta fram olika människor.

Området kommer aldrig att växa annars. Föreställ dig den konstnärliga renässans som skulle inträffa om fler konstnärer av alla stilar blev framhävda och stöttade.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Jag känner att din framgång som kreatör är direkt beroende av din framgång på Twitter. Det känns som om det borde finnas något annat, en plattform, ett verktyg, eller en webbplats utöver det.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Livet ska vara rörigt.

Vilken är din favorit meme?

Jag gillar de högansträngda redigeringarna av scenen ’New card, what do you think?’ från American Psycho, där korten ersätts med något annat.

Hayden och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.