Intervju med NFT kreatören Tokyoluv

NFT kreatör Tokyoluv
Tweeta

Träffa Tokyoluv

Tokyoluv är en visuell konstnär och gatufotograf känd för sina cyberpunk-inspirerade stadsbilder. I över ett decennium har hans foton uppskattats av miljontals människor över hela världen, med hans verk som perfekt fångar det neonbelysta utseendet på en livlig stad om natten. I oktober 2021 nådde Tokyoluv sin nuvarande all-time high försäljning när han sålde sitt verk ‘Polarity Shift’ för 10 ETH på Foundation.

Polarity Shift, skapad av Tokyoluv

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag har varit fotograf sedan 2009 och jag har skapat konst så länge jag kan minnas. Jag fick först reda på NFTs i januari 2021 genom andra kreatörer jag följer.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Jag har alltid varit intresserad av skärningspunkten mellan konst och teknik, och NFTs representerar en spännande ny gräns inom detta område. Jag inspirerades att börja skapa NFTs som ett sätt att visa min digitala konst på ett nytt och innovativt sätt.

Vilken var den första NFT du skapade?

’Neo Tokyo’, som mintades på Foundation i mars 2021.

Neo Tokyo, skapad av Tokyoluv

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Jag redigerar mina foton i Adobe Lightroom. För mina animerade verk använder jag en rad olika appar, inklusive Photoshop, Photomosh och DaVinci Resolve.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Vissa filmer från min barndom har stannat kvar hos mig, särskilt Akira, Ghost in the Shell, 5th Elements och Blade Runner. Fotografen som influerar mig mest är Masashi Wakui.

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Att människor upptäcker min konst varje dag och tar sig tid att berätta hur mycket de njuter av den!

Shinjuku Station, skapad av Tokyoluv

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Engagera dig med communityt: etablera kontakt med andra kreatörer och samlare inom NFT området genom sociala medier och Discord. Fokusera också på att skapa högkvalitativt arbete.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Var bara dig själv i DMs, tala fritt om vad du tänker och var öppensinnad. Jag är också en samlare själv, och jag känner mig tacksam när kreatörer jag beundrar tar sig tid att prata med mig. Så det är normalt för mig att göra samma sak för mina samlare.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag tror att NFTs kommer att fortsätta erbjuda nya och spännande möjligheter för kreatörer att monetarisera sitt arbete och koppla upp sig med samlare och fans runt om i världen.

När marknaden mognar och utvecklas kan vi se nya modeller framträda för försäljning och handel med NFTs. Jag tror att många varumärken och stora företag kommer att engagera sig under de närmaste 5 åren.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

En av de största utmaningarna som NFT kreatörer står inför är frågan om upptäckbarhet. Det kan vara svårt för nya eller mindre kända kreatörer att sticka ut och uppmärksammas.

Jag tror att det fortfarande finns ett behov av bättre verktyg för kurering och upptäckbarhet som kan hjälpa samlare och entusiaster att hitta de kreatörer och verk de är mest intresserade av.

Vilken är din favorit meme?

Alla med Leonardo DiCaprio!

Crypto meme

Tokyoluv och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.