Intervju med NFT kreatören Sara Baumann

NFT kreatör Sara Baumann
Tweeta

Träffa Sara Baumann

Sara Baumann, känd som Sparky, är en iransk-amerikansk multimediakonstnär. Sara upptäckte NFT 2021 och lämnade inom ett år livet som en heltidsarbetsterapeut för att bli en heltidsartist och framgångsrikt lansera ’Women and Weapons’, nu en NFT kollektion värd flera miljoner dollar. Idag är Sara ute på ett uppdrag som NFT kreatör för att få fler kvinnor, minoriteter och alla däremellan involverade i NFT området.

Sara Baumanns NFT kollektion
Women and Weapons, skapad av Sara Baumann

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Min historia är galen. Jag kom från sjukvården och hade arbetat som Arbetsterapeut i fem år inom både öppenvård och akutvård. Jag har dock alltid varit passionerad för konst och har arbetat i flera år för att hitta ett sätt att göra det till min heltidskarriär.

Min man, Jake, började lära sig om NFT i början av 2021 och fortsatte att knuffa mig framåt för att undersöka det. Det tog lite tid för mig att komma till den punkten, helt enkelt på grund av komplexiteten i jargongen och teknologin, men när jag äntligen gjorde det blev jag verkligen kär i communityt.

Jag såg de många möjligheter som kunde komma från teknologin, insåg hur den kunde gynna artister och blev otroligt imponerad av den mångfald av människor från olika bakgrunder NFT teknologin förde samman.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Jag målade min ursprungliga 10-delade gouache-kollektion för ’Womens and Weapons’under hela 2020. Jag och min familj, vänner och man var alla superstolta över kollektionen.

Jake insåg att NFT verkligen var något unikt och speciellt för artister. Det var då jag insåg att jag behövde ta med mina fysiska konstverk till NFT världen.

Vilken var den första NFT du skapade?

Jag provade mig fram med att skapa saker med de rudimentära skaparverktygen som fanns tillgängliga när jag började, men den första riktiga NFT jag skapade var ’Women and Weapons #0001’. Det är ett självporträtt och ägs nu av Gary Vaynerchuck.

Sara Baumanns första NFT
Women and Weapons #0001, skapad av Sara Baumann

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Det beror på hur jag mår. Min första kärlek kommer alltid att vara pensel och duk. Jag älskar att måla med akryl och olja, men jag har också målat på papper med gouache och har skapat digitala verk på iPaden med min Apple Pencil.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Jag tror att några av mina största influenser är kulturberättelser. Till exempel, det allmänna sättet som kvinnor framställdes som svagare under mitten av århundradet, och istället ville jag lyfta fram de otroliga saker som kvinnor gjorde på den tiden och alltid har varit fantastiska på.

Men jag inspireras också väldigt mycket av naturen. Jag älskar blommor, dödskallar och texturer som finns i naturen.

Kan du berätta om ’Women and Weapons’ och vad som ledde dig till att lansera ditt egna NFT projekt?

’Women and Weapons’ föddes i huvudsak från den 10-delade gouache-målade kollektionen. Det är en stärkande kollektion med unika och ’badass’ kvinnor som bär sina metaforiska och symboliska vapen.

När projektet lanserades var representationen av kvinnor inom NFT området låg, och det fanns ingen reflektion av mig själv inom området. Detta är en stor del av varför kollektionen utvecklades.

NFT kollektion Women and Weapons

Kan du berätta mer om Nova och hennes förmåga till att SuperNova inom NFT området?

Hon är en fullriggad 3D digital influenser som vi kontrollerar genom motion capture. Hon kommer att börja byggas upp för att skapa content i snabb takt för sig själv och ’Women and Weapons’ och förhoppningsvis introducera varumärket för en helt ny publik.

Digital influenser Nova
Nova, 3D digital influencer

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

En av de mest givande sakerna har varit att få möjligheten att lära känna vårt community. Vi har utvecklat så djupa band och vänskaper med många otroliga människor från olika bakgrunder.

Inte bara det, utan även att se individer från vårt community ha möjligheten att främja vänskap och affärspartnerskap och ge varandra en hjälpande hand eller ett par öron. Det har varit helt fantastiskt att se.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

En av de viktigaste sakerna är att komma ihåg att vara sig själv och skapa något unikt! Var säker på att du känner att du har de bästa avsikterna i hjärtat och gör alltid rätt. Skapa det som gör dig lycklig.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Tillbringa tid med dem. Oavsett om du är på Twitter Spaces, Discord, DMs eller träffas personligen. Vi har haft en fantastisk tid att lära känna så många av människorna i vårt community och verkligen etablera några livslånga vänskapsband.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

Jag tror att plånbokssäkerhet, onboarding, skaparverktyg, spel och community-verktyg är de viktigaste möjligheterna. Med detta sagt utvecklas detta område snabbt, och branschen kan ta oss i en helt ny riktning med helt andra möjligheter innan vi vet ordet av.

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Tydlighet kring reglering och vad som är tillgängligt för kreatörer och varumärken. De flesta människor har bra avsikter och vill göra det rätta, och de måste vara beväpnade med kunskap om vad de kan och inte kan göra när de bygger vidare inom detta nya spännande område.

Om du skulle behöva omvandla en NFT skeptiker till en NFT entusiast eller dö, hur skulle du gå till väga?

Jag skulle sätta mig ner med dem och förklara användningsområdena förknippade med tekniken. Ett av de viktigaste hindren för nej-sägare är att de bara ser det som ett ekosystem för ’pumpa och dumpa’. Det är inte ofta de visas eller utbildas om användningsområdena med denna otroliga teknik.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Var snäll, alla du möter står inför en strid du inte vet något om. Jag tror att oavsett hur galna, tuffa eller sorgliga saker blir måste vi komma ihåg att uppträda med vänlighet, respekt och förståelse.

Vilken är din favorit meme?

Även om jag förstår att de är kraftfulla är jag inte den största meme fantasten. Jag är för gammal!

Sara och hennes verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.