Intervju med NFT kreatören C4RDINAL

NFT kreatör C4RDINAL
Tweeta

Träffa NFT kreatören C4RDINAL

C4RDINAL, är en kanadensisk skapare och samlare. Han introducerades till NFT området 2021, vilket med tiden ledde till att han utforskade sin kreativitet som en oberoende konstnär och var med och skapade plattformen och communityt på Noble Gallery. I februari 2023 nådde C4RDINAL sin rekordförsäljning när han sålde sitt verk ’ROAD LESS TRAVELED’ för 5,5 ETH.

NFT creator C4RDINAL all-time high NFT
ROAD LESS TRAVELED, skapad av C4RDINAL

Kan du berätta om din historia och hur du introducerades till NFT området?

Jag engagerade mig först i krypto 2015. Jag arbetade på en av Kanadas största finansinstitutioner, speciellt med strategier för flera tillgångar och alternativa investeringar, så Bitcoin var en naturlig tillgång att utforska. Toronto har ett livligt kryptoekosystem, inklusive att vara födelseplatsen för Ethereum, så jag började lära mig, delta i möten, ackumulera och integrera mig i samhället. Berättelser har förändrats under åren, men idealen om självsuveränitet, oföränderlighet och centralbanksoberoende drog mig verkligen in.

Ett par år senare tog jag en roll på en kryptobörs; det var där jag först lärde mig om DapperLabs och CryptoKitties (också kanadensiskt). Digitala katter gick inte hem hos mig då, men snabbspola fram till januari 2021 när NBA Topshot skapades, och jag har varit nere i NFT området sedan dess.

Vad inspirerade dig att börja skapa NFTs?

Mina tidiga dagar i området var i egenskap av en samlare. Jag började sen göra digitala derivat av mina tillgångar och vänners tillgångar för skojs skull och ge bort dem gratis som ett sätt att bidra. Att minta dem på blockkedjan var en sådan ny process för mig på den tiden, så att spåra tillräckligt långt tillbaka kommer visa upp dessa verk som mina första NFTs jag mintade. Jag har alltid varit en kreativ hobbyist, och detta område har öppnat en värld av glädje och möjligheter.

Vilka verktyg använder du i ditt skapande?

Allt jag har visat offentligt hittills har skapats med Photoshop och Procreate, men jag lär mig ett par nya digitala verktyg som kommer in i mina konstverk under 2023. Min fru och jag är också både fotografer och målare. En del av det är införlivat i mina digitala verk, men jag utforskar alltid nya sätt att använda dessa färdigheter mer.

Vilka är dina största influenser eller inspirationskällor?

Naturen – både fysisk och mänsklig. Hur de interagerar oberoende av varandra, såväl som unisont. Expressionism genom abstraktion, degradering och förfall. Mitt arbete är en inbjudan att zooma in, uppskatta finare detaljer och tänka djupt över de aktuella ämnena.

Det finns en sammanställning av spända situationer eller teman, på duken av en melodisk och fängslande glitch. Jag lyssnar också på mycket techno, så det är en stor inverkan på melodin i min konst.

RED HANDED, skapad av C4RDINAL

Vad har varit den mest givande delen av att vara involverad i NFT området?

Det låter klyschigt, men det är människorna jag har träffat och de vänskaper vi byggt. Många av dem går långt bortom konst och krypto, men det är speciellt att vi träffades i denna otroliga korsning. Det är också riktigt häftigt att lära sig att jag har påverkat någons konstnärliga resa, hjälpt dem att ta sig igenom en tuff tid eller hjälpt dem att hitta sin plats i området. Framgång kräver en by, och att skapa plats för att lyfta andra artister är mycket viktigt.

Vilket råd skulle du ge till någon som börjar som kreatör inom NFT området?

Var ödmjuk, arbeta hårt, gör coola saker. Lär dig av dem som kom före dig, men ta din egen autentiska väg. Skaffa en hårdvaruplånbok. Och för Guds skull, snälla minta inte på Openseas Shared Storefront kontrakt.

Hur bygger du en relation med dina samlare?

Min princip nummer 1 är att bidra positivt till konstgemenskapen. Jag deltar i genomtänkta diskussioner, delar fantastisk konst från alla möjliga bakgrunder, stöttar vänner och konstnärer jag beundrar, jobbar med coola initiativ och producerar konst jag är stolt över. Att vara flexibel gör att du kan bli mer tillgänglig. När du tar med den energin konsekvent kommer du att attrahera intressanta människor.

Vissa kommer att resonera med konsten, andra inte, och jag är lika bekväm med båda resultaten. Jag kommer inte att prata om min konst om inte den andra personen initierar det. Var äkta, respektfull och låt relationer utvecklas naturligt. Du kommer att vakna upp en dag och finna dig själv omgiven av en speciell grupp människor som älskar din konst för vad den är.

Vilka tror du är de största möjligheterna inom NFT området under de kommande 5 åren? Kulturellt, konstnärligt och ekonomiskt?

5 år är en lång tid; när man tittar på var vi var 2018 till idag, var många av verktygen och möjligheterna sannolikt obegripliga. Jag tror att 2023 kommer att ge en ökning av kurerade samlingar och konstnärsrepresentation.

En sak vi kastade bort inom NFTs var idén om representation – föråldrad traditionell konstekonomi som gynnade återförsäljarna, inte konstnärerna. Konstnärer var förtjusta i att ha all makt, men inser långsamt att de inte kan göra allt själva. Representation som AOTM och kurerade samlingar som Noble Gallery hjälper till att överbrygga den klyftan på ett mycket mer konstnärscentrerat sätt.

AOTM NFT art Gallery
AOTM Gallery
Noble Gallery curated NFT collections
Noble Gallery

Finns det något du som kreatör saknar i det nuvarande NFT området?

Jag förväntar mig börja se fler välutbildade konstkritiker komma in i området under de kommande 24 månaderna. Ett korrekt historiskt sammanhang och en djupare förståelse av bredare konsthistoria/trender skulle tillföra mycket värde till området. Vårt samtalsfönster är ofta ganska ytligt, så allt för att spränga den bubblan är positivt i min mening.

Vilket är det bästa rådet du har fått?

Att oroa sig är som en gungstol; det ger dig något att göra, men det tar dig ingen vart.

VIlken är din favorit meme?

Pepes och Antonio Banderas laptop reaktion gif.

C4RDINAL och hans verk hittar du via följande länkar:

Tweeta

Halka inte efter

Upptäck möjligheterna inom NFT området idag. Signa upp dig nedan. Nyhetsbrev är på gång.